Mel Crua del Montsec

La Serra de Montsec, és un espai natural protegit del Prepirineu que s’estén d’est a oest per les comarques de la Noguera, el Pallars Jussà i la Ribagorça. La serra presenta diversitat de paisatges de gran bellesa i contrastos que permeten una riquesa de flora i fauna de gran singularitat dins de Catalunya.

Les nostres arnes estan ubicades en espais que conserven la seva naturalesa salvatge i es caracteritzen per extensions de matollar i bosc on es troben plantes aromàtiques i mel·líferes com el romaní, la farigola, l’espígol i la sajolida i que aporten a la mel unes fragàncies i un sabor exclusiu del territori.

La nostra mel

La nostra mel és 100% pura, tal i com la trobem a la natura.

La mel crua és una mel que no ha patit cap transformació des de que les abelles l’han general fins que s’ha envasat, el sistema d’extracció es manual a temperatura ambient el que permet mantenir totes les seves propietats intactes.

La mel en estat pur conté enzims que proporcionen els insectes i les plantes, i que aporten propietats digestives, curatives, antioxidants i bacteriostàtiques.

  • Un aliment natural i viu

  • Mel crua: sense cap processat

Mel de producció limitada

Amb la cura de les abelles també ajudem a mantenir l’ecosistema natural de l’entorn. Per aquest motiu les arnes les tenim fixes, d’aquesta manera les abelles aporten un benefici de pol·linització constant per a les diferents floracions de plantes, arbustos i arbres naturals de la zona.

Això pot comportar produir menys quantitat de mel durant l’any però a canvi aporta un major benefici a l’habitat natural. Hi ha flors que no son productives mel·líferament però tenen altres beneficis en la biodiversitat de l’ecosistema, ja sigui perquè fixen el nitrògens atmosfèric al sòl o produeixen llavors per als ocells migratoris.

Mel Crua del Montsec

Experiència Apícola

Visita les abelles i Tast de Mel

Qui Som

Apiferro es una empresa que inicia Xavier Ferro, Biòleg en l’especialitat d’ecosistema i biodiversitat.

Natural de Pont de Montanyana, on la seva família s’ha dedicat a l’agricultura i el pastoreig d’ovelles i cabres. Des de molt jove aprèn l’ofici de pastor acompanyant el seu avi per les muntanyes i prats, on adquireix un coneixement profund de la zona.

Amb els anys, unint coneixements tècnics i experiència, crea amb la seva la parella Irene, l’empresa Apiferro amb la il·lusió de viure en l’entorn en el que va créixer, i fer-ho des del respecte i l’estima per la natura en el seu estat més salvatge.